Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın bapsı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da aşina bu kollar olağan kapı kolu kadar kabil.

Yangın kapıları, yangın emniyetliği dâhilin nazik öneme ehil olan strüktürel unsurlardır. Müstacel durumlarda emniyetli bir kaçış sağlamak amacıyla tasarlanmış olan bu baplar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliye edilmesine yardımcı olabilir. Yangın kapıları ekseriyetle yangın dayanımı faziletli malzemelerden mefultır ve yangın alarm sistemleriyle entegre edilebilirler.

Evlerde, emekyerlerinde, okullarda ve çeşitli talih kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanoğluın hızlı ve amelî şekilde yangın alanlarını ayrılma etmesi için kullanılmakta olan önemli bünyelar arasındadır.

Kullanılacak eş adetsı 100 kişbol aşan yerlerde ve behemehâl son çıkış kapılarında PUSH Pas veya PANİK Pas olmalıdır.

Malzeme: Yangın kapılarında ekseri çelik yahut bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı elan dayanırlıklidir.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli doğal gaz ve çeşitli kimyasal ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını belirleme eylemek karınin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut bina denetiminden mesul özel bünyelardan fikir görmek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari kuruluşsına birebir yangın merdiveni seçilebilir, binanın tasarruf amacına usturuplu türler tercih edilebilir.

Yangın Bapsı, ivedili durumlarda örgüdan emniyetli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve âdemoğlu hayatını esasi düz, bünyeların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan kucakeriye kolaylıkla girebilmesini esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden dokumalmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 dakika olmalıdır.

Birbirinden olabildiğinde ırak olması gereken yangın merdiveni kapıları yağmurlama sistemi bulunan ve namevcut özelliğe gereğince bileğfiilkenlik gösterecektir.

Kolaylıkla açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa dahi bir numara hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü Yangın çıkış kapısı istanbul bar veya benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı vazgeçme etmesine veya yangınla uğraş ekiplerinin çalışmasına imkân sağlar. Yangın bapları çoklukla kendiliğinden olarak kapanan ve panik barı kabilinden evgin durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Report this wiki page